De 9 meest gestelde vragen over zwangerschapskleding

Wanneer heb je zwangerschapskleding nodig?

 

Veel aanstaande moeders vragen zich af wanneer zij over moeten gaan op positiekleding. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: wanneer je kleding niet meer comfortabel zit.
Bij de één zit haar kleding met 8 weken al niet meer lekker en de ander draagt met 20 weken nog haar gewone kleding. De gemiddelde vrouw stapt tussen de 12 en 16 weken over naar zwangerschapskleding. Natuurlijk kan je ook al je zwangerschapsgarderobe aanschaffen op het moment dat je zwanger bent om zo nog langer te genieten van je hippe zwangerschapskleding!

 

Kan je zwangerschapskleding dragen als je niet zwanger bent?

 

Ja, zwangerschapskleding is ideaal om ook na de bevalling te dragen. Zeker wanneer je hebt gekozen voor positiekleding mét borstvoedingsfunctie. Als je van plan bent borstvoeding te geven zijn voedingsjurkjes en voedingstopjes echte musthaves in je garderobe. Positiekleding met voedingsfunctie draag je namelijk gedurende én na je zwangerschap. Ze bevatten handige en subtiele borstvoeding openingen waardoor je eenvoudig borstvoeding kan geven aan je baby.

 

Waarom zwangerschapskleding i.p.v. gewone kleding in een grotere maat?

 

Zwangerschapskleding wordt ontworpen met oog op het vrouwelijke lichaam wat in een korte periode veel veranderingen gaat doormaken.
Er zit meer stretch in de gebruikte stoffen en er is extra ruimte voor je groeiende BBB (buik, billen en borsten)! Wanneer je gaat voor een grotere maat gewone kleding, zit je kleding ook groter waar dit niet nodig is en zal je gedurende je zwangerschap telkens een maat groter moeten aanschaffen. Waarbij je met zwangerschapskleding met één maat comfortabel kunt genieten van je groeiende babybuik!

zwangerschapskleding-meest-ges

Welke maat zwangerschapsbroek moet ik nemen?


LOVE2WAIT zwangerschapsbroeken worden zo ontworpen dat je gewoon je huidige maat aan kan houden, de elastische jersey band zorgt voor extra ruimte bij je groeiende babybuik. En door het gebruik van powerstretch stoffen, geven de broeken ook mee bij je vrouwelijke rondingen!

Het antwoord is dus simpel: je neemt gewoon de maat die je voor je zwangerschap had. Koop niet op de groei, want zwangerschapskleding is speciaal ontworpen om in te groeien!

 

Wanneer draag je een zwangerschapsbroek/jeans?


Jouw jeans of broek is het eerste kledingstuk wat tijdens je zwangerschap niet comfortabel meer gaat zitten. Wanneer is bij elke vrouw en zwangerschap anders, maar gemiddeld ben je rond 12 weken toe aan je eerste zwangerschapsbroek. Dit voel je zelf het beste aan! Veel moeders denken ook vaak: ‘Het is toch maar voor een paar maanden.’ Je zult zien dat de zwangerschapsjeans ook fijn is om na de bevalling te dragen.

 

Hoe lang draag je je zwangerschapsbroek na de bevalling?


Na de bevalling is het vaak nog een stuk comfortabeler om je positiekleding te dragen. Grote kans dat je je zwangerschapsjeans een paar maanden na je bevalling nog graag draagt. Er is maar een klein percentage vrouwen die meteen op hun oude gewicht zijn na de bevalling. Voor de overige vrouwen geldt dat ze wellicht ook 9 maanden bezig zijn te ‘ontzwangeren’, je bent niet direct terug in shape dus zwangerschapskleding zit dan nog steeds het fijnst.


Heb je een keizersnede gehad? Dan wil je niets op je buik voelen, hier is de zachte jersey buikband dan ook een verademing dan een knellende jeans waistband.

Kortom, Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen en hoe lang dit duurt is voor iedereen anders. Gun jezelf en je lichaam de tijd!

zwangerschapsjeans-buikband-ve

Hoeveel zwangerschapsbroeken heb ik nodig?


Wij zouden je 2 tot 3 zwangerschapsbroeken aanbevelen. Bijvoorbeeld: 2 goede zwangerschapsjeans en een zwarte zwangerschapsbroek. LOVE2WAIT heeft een denimcollectie die bestaat uit maar liefst 32 verschillende spijkerbroeken! Van straight, mom, flared tot skinny jeans en in verschillende kleuren en wassingen. Voor ieder wat wils dus! Een zwarte zwangerschapsbroek is ook zeker een musthave in je garderobe, daar kun je veel op combineren.

 

Waarom zit er een buikband aan een zwangerschapsbroek?


De buikband in een zwangerschapsjeans helpt jouw lijf te ondersteunen. Er komt minder spanning op je buik te staan en ook je rug wordt extra ondersteunt. L2W zwangerschapsbroeken zijn ook voorzien van een verstelbare elastiek, dit zorgt ervoor dat de zwangerschapsjeans gedurende je hele zwangerschap goed aansluit op jouw lichaam en niet afzakt.

 

Hebben jullie ook zwangerschapsbroeken voor lange vrouwen?


Jazeker! De collectie van LOVE2WAIT bevat ook zwangerschapsbroeken voor de lange dames onder ons. Deze jeans hebben een lengtemaat van 34”.

 

Meer weten over zwangerschapsjeans